11 март 2015 г.

The Opposites Book TAG

Добре, че e Ева да ме тагне, иначе щях да продължа с ежедневните Хари Потър постове и тук-там по някое ревю. Но нека оставим моя мързел и огромна липса на време, и да преминем към противоположностите.
1. - Първата ви книга - Ако е за първа прочетена книга - цялата поредица "Клубът на Короната" и "Хрониките на Нарния". Някой хора си имаха Хари Потър, а аз си имах принцеси и вълшебни страни.
- Последната ви закупена книга - "Love, Rosie" на Сесилия Ахърн. (виждам как Монси си прави dance party в момента)
2. - Евтина книга - "През вселената" на Бет Ревис. Имаше намаление и беше пет лева, а аз имах купон от книжарницата и я взех за 2.50. Най-добрата сделка на всички времена.
- Скъпа книга - "Властелина на пръстените" от Дж.Р.Р.Толкин - струва 40 лева ( но си я взех за 28, Бог да благослови промоциите. Не, че 28 е малко, но е по-приемливо)
3. - Книга с главен герой момче/мъж - "Полулош" на Сали Грийн
- Книга с главен герой момиче/жена - "Сянка и кост" на Лий Бардюго (мисля, че живея, за да поправям имената на авторите, които издателствата развалят)
4. - Книга, която сте прочели бързо - ще кажа поредица, защото YOLO. "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"-прочетох всичките книги за четири дни.
- Книга, която сте прочели бавно - "The Final Empire" (последната империя) на Брандън Сандерсън, защото английския в тази книга беше невероятно труден и изискваше да свикнеш с него, а и я четох през учебно време.
5. - Книга с красива корица - "Нощна сянка" от Андреа Креймър. Дори да не помня за какво ставаше въпрос в книгата, корицата и е божествено красива. 
- Книга с грозна корица - "Академия за вампири" на Ришел Мийд. Всичките са доста ужасни, но първата е покъртително ужасна. Поне поредицата "Кръвни връзки" компенсира.
 
6. - Книга, в която действието се развива в България - "Кръв" от Александра Желязкова. 1.Книгата всъщност е доста добра, 2. Както казах действието се развива в България и по-конкретно във Варна и през цялото време бях като :"Я, това го знам къде е!"
- Книга, в която действието се развива в чужбина - "Синдер" на Мариса Майър.
note to self: read more sanderson
7. - Тънка книжка - "Питър Пан"-172 страници
- Дебела книга - "The Well Of Ascension" (Кладенецът на възнесението)-781 страници
 
8. - Художествена литература - "Мъглите на Авалон" от Марион Зивър Брадли.
- Нехудожествена литература - "We Should Hang Out Sometimes" на Джош Съндкуист.
9. - Романтична книга - "Losing it" на Кора Кармак.
- Криминална книга - "Игра на лъжи" на Сара Шепърд. Ако може да се счита за криминална.
10. - Книга, която ви прави щастливи - "Anna and the French Kiss" (Целувка за Ана) на Стефъни Пъркинс
- Книга, която ви натъжава - "Хари Потър и Даровете на Смъртта" от Дж.К.Роулинг.Хари Потър трябваше да го направи до този лист, sorry not sorry.

Винаги се чудя кой да тагна, защото не виждам нищо лошо някой, който не е тагнат, да го направи, но за да има тагвам: Калина от Cu
te disaster, Ники от Nikki's book world и Миш от sunflower

Няма коментари:

Публикуване на коментар