5 юли 2016 г.

Български Книжен Маратон 2016

   Както може би сте разбрали от 11 до 17 юли се организира Българския книжен маратон (по инициатива на Брияна и още няколко блогърки, споменати в нейната публикация). Последните седмици сме прекарали в обсъждане на идеи за страницата на събитието (клик!) и преговаряне с хостовете, но сега всичко най-накрая е готово и с радост ви съобщавам, че обявявам последните две (допълнителни) категории.

    Първата е доста проста - книга по избор. Това предизвикателство беше с цел да се остави малко свобода на читателите и да не правим събитието толкова обвързващо. Ако сте със по-състезателен характер може да се хванете да прочете някоя тухла за един ден (Гледам към Ева, която успя да прочете "Игра на тронове" за ден). Втората категория, много подобна на една от главните, изисква да се прочете книга, в която е спомената България. Въпреки, че държавата ни е малка, много автори задълбават в проучванията си и поне удостояват съществуването ѝ.

   Ако се чудите какво да подберете за тази категория имам няколко предложения. България е бегло спомената в "Рубинено-червено" на Кирстен Гир и в "Битката за лабиринта" - книга четвърта от поредицата на Рик Риърдън "Пърси Джаксън и боговете на Олимп". Говорих с една приятелка и тя каза че България е спомената и в "Кръвни връзки", което е чудесна причина да започнете поредицата. Порових се из Интернет и разбрах, че България е спомената също и в "Последната игра" на Джеймс Фрей, "Лабиринтът: Невъзможното бягство" на Джеймс Дашнър, "Останалите" на Том Перота и  в "Ангелология" на Даниел Трусони. Но ако никоя от тези книги не хваща окото Ви, то винаги може да прочетете някой роман от български автор, тъй като повечето от тях се развиват тук, а така и с една книга покривате две категории.

   Всички останали категории може да видите при:

   Ако имате желание да участвате може да се включите и във Facebook групата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар