21 декември 2016 г.

Коледен Книжен Маратон

   Още от началото на месеца се подготвям за книжните маратони - Коледните празници са идеален повод да се сгушиш с някоя книга и да почетеш. Явно това си е мислила и Briana Knows, Когато писа в групата и пита дали искаме да си направим втори маратон, подобен на БКМ - който беше това лято. Та с общи усилия измислихме датата и предизвикателствата за ККМ - Коледния Книжен Маратон. Той започва от 23 декември - последния ден в училище, който така или иначе не очертава да е много пълноценен - до 29 декември - някъде по средата на ваканцията.

  Ето какво съм избрала за предизвикателствата тук:
  1. Книга на коледна тематика - изключително оригинална точка. от дни рова из Goodreads, търсейки си коледна книга, която ще ми е интересна, но не намирам. Чудя се много на "Любовта ми подари", но мисля че няма да съм в такова лигаво романтично настроение. Също у нас имам "Кутийка от Тифани", която знам че се развива по Коледа, но отново е прекалено романтична за това студено време. Общо взето - май нямам идея какво ще прочета тук. Най-накрая може и да се сгуша с "Коледна песен" на Дикенс - класика в жанра.
  2. Книга, която ти е била подарена - тук смятах да избера "The Fifth Elephant" на Тери Пратчет, която ми е подарък за рождения ден, но след един задълбочен разговор с Кати и двете осъзнахме, че си търсим по - "извисени" четива и реших че може би Тери Пратчет, колкото и да го обичам, не отговаря точно на това описание. Кати спомена, че "Аз съм пратеникът" на Маркъс Зюсак ѝ е една от любимите книги, а в същия този момент аз осъзнах, че тя също ми е подарък и е достатъчно добра за новооткрития ми изтънчен вкус.
  3. Книга с коледни цветове на корицата - знаете ли кое има много коледни цветове? Учебникът ми по Литература. Колкото и да ми се чете, май наистина тази ваканция ще наблегна на учебниците повече отколкото на книгите. Но май в крайна сметка тук ще посоча "Червен изгрев" - най-червената книга на рафта ми. Вярно, пише цветовЕ, но мисля че и това е достатъчно.
  4. Книга, с романтична/любовна тематика - не.
  5. Книга, с която ще изглеждате най-tumblr до камината - лично моята си  категория. Споменах го на шега и взе че се хареса като предложение. За това ето на - истинска категория само и единствено за естетиката, която книгата създава. Тук си избрах "451 по Ференхайт" в онова красиво издание с оранжевия триъгълник. В сборника има и други творби на Бредбъри и мисля че това ще перфектната книга да се потопя в творчеството му. 
"оранжевия триъгълник"
 Има и още две допълнителни категории  - "Книга по избор" и "Книга от жанр, който не си чел до сега", но не смятам да се надхвърлям. Ако успея да прочета гореспоменатите книги за седмица ще е добре, а ако ми остане време за още нещо - направо чудесно. Но не мисля да се ограничавам в предизвикателства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар