22 май 2017 г.

The Coffee Book TAG

Май съвсем на скоро говорих за пълната си ненавист към таговете (въпреки че май беше в пост, който не видя бял свят), но напоследък се чувствам адски надъхана да започна отново да пиша в блога и да говоря за книги и всички тези чудесийки. Но както се подразбира от заглавието, очевидно ще правя таг - защо, след като не ги харесвам? Защото седя с отворен учебник пред себе си, а желанието да напиша нещо в блога ще убие перфектната ми диплома - следователно имам нужда от нещо бързо и лесно (в случая и вкусно). И тъй скоро видях тага в канала на Четат ли двама, а и всъщност кафето за мен е религия и сигурно 70% от течащата в мен кръв, така че...


1.Черно кафе: Посочи поредица, в която е трудно да се навлезе, но има постоянни фенове.

За мен това е "The Raven Cycle" на Маги Стийвотър. Всъщност съм чела първата книга от поредицата - мисля че беше преведена като "Пророчеството на гарвана". Въпросът е че всъщност много неща не разбрах, бях объркана и въобще не знаех какво се случва 60% от времето. Не знам дали беше заради лошия превод или защото просто не ѝ отдавах достатъчно внимание, но някак си съм убедена, че всъщност поредицата е брилянтна и много бих я харесала ако я прочета сега, с нов поглед над нещата. (и малко повече знание що е то лей линия).

2.Ментова мока: Посочи книга, която става по - популярна през зимата, или празничен период от годината.

Well, I believe you didn't saw that one coming, но "Хари Потър" - по мое мнение там са описани най-магичните зими и коледни празници и сякаш е перфектната книга, която да четеш докато навън вали сняг. 



3.Горещ шоколад: Коя е твоята любима детска книжка?

Може би най-най-най-най-любимата ми детска книжка е "Пипи Дългото Чорапче", към която наскоро преоткрих любовта си. Израснах с Пипи и като малка винаги мечтаех за своя собствена Вила Вилекула, господин Нелсън и петнист кон. Отделно, десетина години по-късно, тази wanna-be-Пипилота ще опита да препрочете любимата си детска книжка в оригинал - на немски! Пожелайте ми късмет!



4.Двойно еспресо: Посочи книга, която те е държала в напрежение от началото до края.
(сиреч, любимото ми кафе <3)


Тук трябва да кажа "Червен изгрев" на Пиърс Браун. Тази книга наистина ми "отвя шапката", особено последните 100-150 страници.  Бях на тръни през цялото време и тръпнех какво ще се случи по-нататък, а финалът толкова ме впечатли че побързах да започна втората! Вярвам че поредицата ще продължи също толкова добре и се очертава да е дори по-динамична, така че нямам търпение за всичките ваканции през май месец, та да мога да ѝ се отдам напълно.


5.Старбъкс: Посочи книга, която виждаш навсякъде. 

Поредиците на Сара Дж. Маас - сякаш през предните няколко месеца тя преживя бума на кариерата си, поне тук в България - чела съм до трета книга от "Стъкления трон" и съм прочела "Двор от бодли и рози" и от двете не съм... искрено впечатлена? Просто не ми се струват като нищо особено и изпитвам някакъв непукизъм към поредицата, но все пак се чувствам зле че не знам какво се случва в нея; та може би за това винаги ми бие на очи от лавицата, нечия етажерка или просто трите копия в библиотеката.  

6.Безкофеиново кафе: Посочете книга, от която сте очаквали повече.

Определено 'Пазителят" на Лоис Лаури. Очаквах книгата да ми разкрие магични светове и знание представено по деликатен начин, както и много екшън - подобно на трейлъра от филма - за сметка на това романа беше муден, без особено действие и с изключително нелогичен финал.

8.Перфектната комбинация: Посочи книга, която е едновременно горчива и сладка, но в крайна сметка абсолютно задоволителна

А сега де... Толкова се чудих коя книга да отбележа тук, но след като се старая да споменавам не само традиционните и по-нашумели книги - казвам "Alanna: The First Adventure" на Tamora

9. Зелен чай: Посочете книга или поредица с "тиха красота"

Това го интерпретирам като книга, в която въпреки че няма много действие, е безбожно красива. за мен това е "Anna and the French Kiss" на Стефъни Пъркинс, тъй като тя е книга, която автоматично извиква усмивката на лицето ми. Историята е супер сладко разказана на фона на красивия Париж и просто.... ме прави щастлива, това е.

10. Чай лате: Книга, която ви кара да си мечтаете за екзотични места.

Тук отговорът ми несъмнено е "Проклятието на тигъра" на Колийн Хоук. Стига де, говорим си за джунглата на Индия и тигри, които понякога се превръщат в индийски принцове. 

11. Ърл грей: Любима класика.

Не съм чела достатъчно класики, може би само детски - за това и ще посоча именно "Питър Пан" - една от най-любимите ми книги! 

   И това беше - много ми е странно да пиша тагове, не съм го правила от години, но честно казано това е най-лесният начин да ви информирам за всички прочетени книги през месеците, в които не бях толкова активна. Обмислям да направя Tag Tuesday, което говори само по себе си - всеки вторник да има тагове; в коментарите ми кажете какво мислите по въпроса.
(всеки достигнал края на поста получава любовта ми) 

2 коментара:

  1. Оо, прекрасен таг (и как иначе, говорим за кафе и книги !)! Много харесах отговорите ти, всеки един - изключително забавен и изчерпателен :) Чак сега си давам сметка колко много детски книги, които е било редно да прочета преди години, все още не съм разгърнала .. Е, никога не е късно, нали така !? ^^

    ОтговорИзтриване
  2. Хей, радвам се, че се завръщаш към таговете и идеята за Tag Tuesday е готина и на мен би ми била интересна. И аз като Габи мисля, че си отговорила супер и интересно и късмет с Пипи на немски (ще успееш) :D !

    ОтговорИзтриване