23 юли 2017 г.

BookTube-A-Thon 2017 || To be read

   Преди 3 години - през лятото на 2014 година - открих Booktube обществото и бях тоооолкова надъхана. Прекарах целият юни месец в гледане на клипчета и упорите изглеждах всяко публикувано видео в каналите на някои от най-известните ютюбъри "в жанра". Е, тогава се проведе първият BookTube-A-Thon, а аз участвах - така че се чувствам задължена да участвам и тази година (Not really, but bare with my dramatic self).  Разбира се всичко за четатона може да откриете в канала на BookTube-A-Thon, който се води от Ариел Бисет. -клик-
  Последните няколко дни ми се чете адски много и някак вярвам че за пръв път мога да завърша последното предизвикателство -а именно "Прочети седем книги".  Има няколко книги, които нямам търпени да завърша (защото и двете са преполовени към момента - вечерта на 23 юли) - а именно "Изчезналият герой" на Рик Риърдън, която поставя началото на прочитането на поредицата "Героите на Олимп", и "The King's Men" на Нора Сакавик - последната книга от поредицата All for the Game, която заплашва да се превърне в любимата ми поредица.  
 
   1. Прочети книга с човек на корицата - тази категория ще запълня с "Изчезналият герой". Както споменах нямам търпение да продължа с поредицата. (преди съм чела до втората книга от поредицата - "Синът на Нептун", но нищо не помня и сега ги препрочитам, защото искам да завърша поредицата) Вероятно ще мина повечето от оставащите ми 230 страници тази вечер, за да мога официално да я завърша в рамките на readathon-a на 24ти юли.

source;
   2. Прочети нашумяла книга - още тук започвам да изпитвам трудности; особено имайки предвид че рязко съм загубила интерес към повечето нашумели книги. Естествено мога чудесно да отхвърля и тази категория с някоя от книгите на Рик Риърдън, които сякаш винаги ще са популярни, но за сега мисля да заложа на "Six of Crows" на Лий Бардуго. Тя е авторка на любимата ми поредица - "Гриша", така че си купих новият ѝ роман още при излизането - по стечение на обстоятелствата той стана в пъти по-известен от трилогията ѝ. Също така някои от любимите ми влогъри и блогъри са die-hard фенове на книгата и нямам никакви съмнения, че ще ми хареса. (проблемът е че може да не съм в настроение за нея, защото съм аз и никога не спазвам tbr-и, оппа) 
source;
   3. Прочети книга за един ден - не е невъзможно. Иска ми се да прочета "Конспирация за короната" - първата книга от поредицата "Откровенията на Ририя" на Майкъл Дж. Съливан. Само при въвеждането на "fantasy book recommendations" в YouTube ми излязоха поне пет видеа в които книгата е хвалена безкрайно и несъмнено успя да привлече интереса ми. Книгите ги има в Читанка, така че смело си качих първата и се надявам искрено да стигна до нея през тази седмица.  Книгата е едва 306 страници и ако ми потръгне бих могла да я завърша за 24 часа, но тъй като не вярвам в себе си съм си подготвила и резервно четиво за тази категория - именно сборника в typewriter поезия, на Tyler Knott Gregson, "Chasrs of the light".

   4. Прочети книга с герой, който е много по-различен от теб - е, ето го и момента на истината. Чудех се къде точно да набутам "The King's Men", тъй като съм убедена, че можех да я използвам за поне 5 от седемте категории. Единственото нещо в което съм напълно сигурна е че ще завърша тази книга!
...
   Добре де, сигурна съм и в още нещо - че тази книга напълно ще ме съсипе. Готова съм, правя го доброволна и бих отделила всичките си сълзи за нея. Въпросът е че може най-вероятно ще ме остави с ужасен book hangover.

   Ок, забравих да кажа с какво героите са различни от мен - с всичко. Те са в отбор по екси, измислен от авторката спорт,  някои от тях имат различни сексуални ориентации от моята, а Ники е то Мексико, което го прави a person of colour (какъвто аз не съм).

source;
   5. Прочетете книга навън - очевидно мога да зачеркна това с някоя манга, комикс или дори друга книга с поезия тъй като е най-лесно. Така може и да стане, особено при положение че имам желание да прочета мангата Haikyuu! тъй като обожавам аниемто. Но за сега изборът ми в тази категория е "Всичко, което не ви казах" от Силест Инг. Книгата е доста популярна в Щатите, но тук не съм чула почти нищо за нея - но доколкото разбрах разглежда смъртта на едно шестнадесетгодишно момиче и как това повлиява на семейството ѝ.

source;
   6. Прочети книга, която си купил заради корицата - тук доста се чудих коя книга да избера, но в крайна сметка се спрях на "More Than This" на Патрик Нес - книгата не е купена само заради корицата, но абсолютно не знаех за какво става дума в нея, преди да си я купя. Името на автора и прекрасната твърда корица (която намерих за 3 паунда и просто нямаше как да не си купя) бяха напълно достатъчни. Бях започнала книгата миналото лято и ми доста ми харесваше, въпреки че не я завърших. Сега само. се чудя дали да я почна от начало или да продължа от там където я бях оставила, тъй като мисля че горе-долу си спомням за какво ставаше дума.

source;
Последната категория е вече спомената (а и заради всичките прочетени TBR постове, то сигурно знаете всички категории наизуст) и е да се прочетат седем книги. Все още има някакви надежди че това може и да се случи тази седмица - а с всички "резервни" книги, които съм подбрала бройката няма да е проблем за мен. Но понеже се познавам, очаквам в края на седмицата да съм прочела книги напълно различни от посочените тук - но за това и ще опитам да въвеждам някакви daily updates и да ви информирам как върви четенето ми през седмицата на BookTube-A-Thon. Вие участвали ли сте в "четатони" преди и какво мислите за тях?

Няма коментари:

Публикуване на коментар